Blog

The showgirl workout (for everyone)

1 March 2020

A good morning ritual is vital for me! I don’t have a very structured life due too working late hours and traveling a lot. But I always stick to my morning ritual as it gives me a feeling of being in control of my days. I would definitely recommend everyone to create a morning ritual.

After I wake up in the morning I slip into my vintage robe. Walk to the kitchen. I prepare my matcha latte with coconut milk and peel a grapefruit. I slowly drink my latte and eat my grapefruit while I plan my day in my Greatness Journal. The Greatness Journal is a huge help for me in planning my year, months, weeks and days.

My friend and burlesque colleague Busty La Tish was using this journal when we were on tour together. I was interested because it looked so nice so she showed it to me and explained how she uses it to structure her day. After I came back from touring I ordered my own and I’m already writing in my second one at the moment. It’s a great help to put all my ideas in order, turn them into goals, projects and eventually achievements.

Match latte recipe

 • Thee spoon matcha powder
 • 50 ml water
 • 125 ml (unsweeted) coconut milk
 • honey or other sweetner is optional

Boil the water and let it cool down a bit while you heat up the milk in a pan till it almost boils. Mix the matcha powder and the water in a cup and pour the milk over

Enjoy your latte!

What’s next?

After I finish my latte, grapefruit and writing in my journal I start my meditation. You can do that anywhere where it’s quiet and you won’t be disturbed. I always meditate in the bed sitting upright using a meditation pillow. Most meditation gurus don’t recommend meditating in bed because you associate your bed with sleep; rather they reserve a special room in the house for it. As I live in a small Amsterdam apartment I don’t have the luxury of an extra meditation room, I use my bed.

When I finish my meditation I jump into the shower, get dressed and start my real breakfast, yes I love eating. I have to admit I don’t have a very healthy breakfast habit. But it’s really nice and I already ate a grapefruit so that’s balances it out. See the recipe below. I don’t eat gluten at the moment, recommended by my nutritionist. So gluten free bread is optional, but never fully cut out any food group or product without professional help!

My not so super health breakfast
This is not a super healthy breakfast because I always eat 2 eggs with it. Eggs are high in saturated fats and cholesterol so it’s not the healthiest choose as a daily breakfast. But I really love it and don’t eat a lot of saturated fats the rest of the day.

 • 1 or 2 slices of (gluten free) bread
 • butter or (olive) oil to fry the eggs
 • 2 egg
 • 1 tablespoon of mayonnaise
 • ¼ avocado
 • a few slices of cucumber
 • a pinch of salt

Toast the bread. Heat the pan, put the butter or oil in and fry the eggs.

When the bread is toasted put the mayonnaise and avocado on to of it and mix it together using a fork and add a pinch of salt. Put the cucumber over the avocado toast and place the fried eggs on top.

Een goed ochtend ritueel is essentieel voor mij! Ik heb best een hectisch leven als artiest. Een ochtend ritueel help me om me meer structuur te geven aan mijn dagen.

Mijn ochtend ritueel

Ik vindt het heerlijk om een vast ochtendritueel te hebben. Maar dat betekend niet dat die jaren hetzelfde blijft. Eens in de zoveel maanden verander ik weer wat. Maar dit is hoe ik op dit moment mijn dagen begin.

Nadat ik wakker wordt trek ik mijn vintage kamerjas aan. Loop ik naar de keuken en maak mijn Matcha Latte met kokosmelk en pel ik een grapefruit. Tijdens dit lichte ontbijtje plan ik mijn dag met mijn Greatness Journal. De Greatness journal is voor mij als ideaal bij het plannen van mijn jaar, maanden, weken en dagen.

Ik zag een vriendin en burlesque collega Busty La Tish de journal gebruiken toen we samen op tour waren. Ik hou ontzettend van zelfhulp boeken en journals om je productiviteit te verbeteren. Dus ik heb deze direct na de tour zelf besteld. Voor mij werk het fantastische om zelf mijn ideeën uit te werken, deze in doelen te formuleren en weer te vertalen naar projecten.

 

Match latte recept

 • Theelepel matcha poeder
 • 50 ml water
 • 125 ml (ongezoete) plantaardige merk, ik gebruik cocos.
 • Honing of een andere zoetstof is optioneel
 • Groot thee glas/kop

Kook het water en laat het iets afkoelen. Als je koken water direct gebruikt wordt je Matcha bitter. Verwarm de melk tot deze bijna kookt. Doe de matcha poeder in de het glas en schenk voorzichtig het water erbij terwijl je goed roert om de matcha goed op te lossen. Giet vervolgens de melk erbij en voeg naar wens honig, suiker of zoetstof toe.

Enjoy!

Meditatie 

Na mijn lichte ontbijt en het schrijven in mijn journal ga ik mediteren. Als je zelf wil beginnen met mediteren doe dat dan op een rustige plek in huis waar je niet te veel wordt afgeleid. Zelf mediteer ik zitten op een meditatie kussen in bed. De meeste meditatie guru’s raden aan om niet op bed te mediteren, omdat je dan te snel snel in slaap zou kunnen vallen. Maar helaas heb ik in mijn kleine Amsterdamse appartementje geen plek voor een speciale meditatie kamer en plek. Dus ja, dan maar op bed! Ik ben heel erg fan van de geleide meditaties van Joe Dispenza. Ik doe iedere ochtend een van zijn meditaties.

 

Het ontbijt

Na mijn meditatie spring ik onder de douch, kleed ik me aan en begin ik aan mijn echte ontbijt 😉
Ik hou er heel erg van om verschillende ontbijt recepten en ideeën te proberen. Dit is dus nu mijn ontbijt maar dat kan over een maand totaal iets anders zijn! Op dit moment eet ik gluten-arm omdat dat fijner voelt voor mijn lichaam. Maar kijk vooral wat voor jou werkt.

Dit ontbijtje is niet mega gezond en bevat redelijk wat vetten en calorieën. Voor mij is het perfect maar misschien niet voor iedereen.

 • 1 of 2 sneetjes (gluten vrij) brood
 • Olie
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel mayonnaise
 • ¼ avocado
 • Een paar sneetjes komkommer
 • Snufje zout
 • koekenpan

rooster het brood. Verwarm de koekenpan met de olie en bak daar de eieren in. Als het brood geroosterd is besmeer je het brood met de mayonaise en prak je de avocado erop met een snufje zout. Daarbovenop leg je de sneetjes komkommer en het gebakken eitje. Eet smakelijk!

breakfast