Blog

Showgirl ochtend ritueel

1 maart 2020

Een goed ochtend ritueel is essentieel voor mij! Ik heb best een hectisch leven als artiest. Een ochtend ritueel help me om me meer structuur te geven aan mijn dagen.

Mijn ochtend ritueel

Ik vindt het heerlijk om een vast ochtendritueel te hebben. Maar dat betekend niet dat die jaren hetzelfde blijft. Eens in de zoveel maanden verander ik weer wat. Maar dit is hoe ik op dit moment mijn dagen begin.

Nadat ik wakker wordt trek ik mijn vintage kamerjas aan. Loop ik naar de keuken en maak mijn Matcha Latte met kokosmelk en pel ik een grapefruit. Tijdens dit lichte ontbijtje plan ik mijn dag met mijn Greatness Journal. De Greatness journal is voor mij als ideaal bij het plannen van mijn jaar, maanden, weken en dagen.

Ik zag een vriendin en burlesque collega Busty La Tish de journal gebruiken toen we samen op tour waren. Ik hou ontzettend van zelfhulp boeken en journals om je productiviteit te verbeteren. Dus ik heb deze direct na de tour zelf besteld. Voor mij werk het fantastische om zelf mijn ideeën uit te werken, deze in doelen te formuleren en weer te vertalen naar projecten.

 

Match latte recept

 • Theelepel matcha poeder
 • 50 ml water
 • 125 ml (ongezoete) plantaardige merk, ik gebruik cocos.
 • Honing of een andere zoetstof is optioneel
 • Groot thee glas/kop

Kook het water en laat het iets afkoelen. Als je koken water direct gebruikt wordt je Matcha bitter. Verwarm de melk tot deze bijna kookt. Doe de matcha poeder in de het glas en schenk voorzichtig het water erbij terwijl je goed roert om de matcha goed op te lossen. Giet vervolgens de melk erbij en voeg naar wens honig, suiker of zoetstof toe.

Enjoy!

Meditatie 

Na mijn lichte ontbijt en het schrijven in mijn journal ga ik mediteren. Als je zelf wil beginnen met mediteren doe dat dan op een rustige plek in huis waar je niet te veel wordt afgeleid. Zelf mediteer ik zitten op een meditatie kussen in bed. De meeste meditatie guru’s raden aan om niet op bed te mediteren, omdat je dan te snel snel in slaap zou kunnen vallen. Maar helaas heb ik in mijn kleine Amsterdamse appartementje geen plek voor een speciale meditatie kamer en plek. Dus ja, dan maar op bed! Ik ben heel erg fan van de geleide meditaties van Joe Dispenza. Ik doe iedere ochtend een van zijn meditaties.

 

Het ontbijt

Na mijn meditatie spring ik onder de douch, kleed ik me aan en begin ik aan mijn echte ontbijt 😉
Ik hou er heel erg van om verschillende ontbijt recepten en ideeën te proberen. Dit is dus nu mijn ontbijt maar dat kan over een maand totaal iets anders zijn! Op dit moment eet ik gluten-arm omdat dat fijner voelt voor mijn lichaam. Maar kijk vooral wat voor jou werkt.

Dit ontbijtje is niet mega gezond en bevat redelijk wat vetten en calorieën. Voor mij is het perfect maar misschien niet voor iedereen.

 • 1 of 2 sneetjes (gluten vrij) brood
 • Olie
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel mayonnaise
 • ¼ avocado
 • Een paar sneetjes komkommer
 • Snufje zout
 • koekenpan

rooster het brood. Verwarm de koekenpan met de olie en bak daar de eieren in. Als het brood geroosterd is besmeer je het brood met de mayonaise en prak je de avocado erop met een snufje zout. Daarbovenop leg je de sneetjes komkommer en het gebakken eitje. Eet smakelijk!

breakfast