Blog

Mijn favorite hideaway

7 April 2020

I love green! Not just the color, I love to be surrounded by plants and nature.

The Garden

Before I became a full-time burlesque performer I studied nutrition and I worked for a company that created systems for urban farming. We created rooftop gardens with edible crops, like lettuce and fresh herbs. I even wrote my (price winning!) theses about the possibilities to grow veggies in the city of Amsterdam. I questioned whether we could feed all citizens from city-grown food, and yes, it’s possible!

I think it’s extremely important in a city to have enough green spots for its citizens to recharge and learn about nature. One of my absolute favorite green spots is De Hortus. De Hortus is a 375 years old botanical garden in de center of Amsterdam. It’s a beautiful garden with several greenhouses with different climates, including a butterfly greenhouse, and of course a restaurant where you can enjoy a tasty lunch.

Overall it’s just the perfect hideaway!

Ik hou van groen! En dan vooral het groen van planten en de natuur. Lees hier over mijn favorite hideway in het hartje van Amsterdam.

In mijn tuin

Ik woon in een klein appartementje in Amsterdam, maar wel met een fantastische tuin! Vooral in de zomer breng ik een heel groot gedeelte van mijn tijd door in mijn tuin. Ik installeer mijn laptop in de tuin voor mijn outdoor office en ik geef er graag etentjes. Daarnaast groeien wij zelf eten in onze tuin, we hebben een paar fruitboompjes en een kasje waar we onder andere tomaten, aubergines en allerlei soorten kruiden verbouwen. Zo leuk om te doen en ook nog mega gezond!

Voordat ik full-time burlesque artiest werd heb ik Voeding en Diëtetiek gestudeerd. Daar heb ik mijn liefde ontwikkeld voor groen en het groeien van groenten. Na mijn studie heb ik voor een start-up gewerkt waarbij we systemen ontwikkelde voor het groeien van groenten in de stad, en daarbij voornamelijk voor op daken. Ik heb zelf mijn (prijswinnende) scriptie geschreven over groen in de stad en de mogelijkheid om genoeg groenten binnen de stad te groeien voor alle inwoners! En volgens mij is dat mogelijk!

Naar mijn idee is het heel belangrijk voor een stad om genoeg tuinen en parken te hebben voor de inwoners om te leren over de natuur en lekker te kunnen opladen in ons drukke bestaan. Een van mijn absolute favoriete plekken is De Hortus. De hortus is een 375 jaar oude botanische tuin in het centrum van Amsterdam. Het is een prachtige tuin met verschillende kassen met verschillende klimaten, een vlinder kas een restaurant waar je rustig kan lunchen.

Voor mij de perfecte hideaway!