Blog

Danseres in Champagneglas

7 mei 2021

De danseres in Champagneglas is zo'n iconische act dat ik heb besloten een heel blog hieraan te wijden. Ik zal wat vertellen over de geschiedenis van danseressen in Champagneglazen en iets over mijn eigen Champagne act.

Danseres in Champagneglas in vroegere tijden

De Danseres in Champagneglas hoort helemaal bij de wilde feesten in de roaring 20’s. Perfect in style van The Great Gatsby. Er zijn prachtige plaatjes te vinden uit de jaren 20 en 30 met danseressen in champagne glazen. Hieronder een van mijn favorieten.

Champagne glass girl

 

Maar de eerste bekende burlesque artieste die een champagne act doet in een levensgroot champagneglas is in de jaren 1950. Zij wordt zó bekend met haar champagne act dat ze ‘The Champagne Girl’ word genoemd en treedt met haar glas op in verschillende nachtclubs in Amerika. Dit groeit uit tot zo’n populair beeld dat het levensgrote champagne glas veelvoudig word gebruikt in film en voor advertenties in de jaren 50 en 60.

Rita Atlanta Champagne glas
Rita Atlanta Champagne glas

 

In de late jaren 90 maakt Dita von Teese burlesque weer populair en bracht zo ook het Champagneglas terug. Samen met Catherine D’lish, ontwikkelt ze rond die tijd zowel een duo act als haar iconische solo champagne act. Ze gebruikt voor haar act zowel een Champagne als een levensgroot Martini glas.

 

Dita von Teese Champagneglas

Nu is de champagne act niet meer weg te denken uit de burlesque wereld. En ben ik de eerste artiest die beschikt over een glas in Nederland ik heb mijn eerste glas inmiddels ingewisseld voor een nieuw groter en opmaat gemaakt exemplaar. Met Svarovski bekleed, want die zijn voor altijd en voor elke gelegenheid.

Over mijn act met een levensgroot champagneglas

De champagne act is een van de meest iconische burlesque acts ooit. Ikzelf raakt voor het eerste geïnspireerd om een champagne act te doen door de prachtige plaatjes jaren 20 van de vorige eeuw van pin-ups en danseressen in champagneglazen. De beslissing is snel gemaakt: Ik moet ook een glas hebben!

Het glas waar ik in optreedt heb ik zelf ontworpen perfect passend bij mijn kostuum, en boa. Zo is het in exact dezelfde prachtige zilvergrijs tint gecoat. Het framewerk is gemaakt door een decorbouwer en ik heb het champagneglas zelf gedecoreerd met 10.000 Swarosvki kristallen.

 

Fay Loren Champagne glas
Fay Loren Champagne glas

 

Boek een danseres in Champagneglas

Mijn champagneglas is te boeken als een spectaculaire Champagne act, fantastisch op ieder podium! De show bestaat uit:

  • Spectaculaire opening
  • Een klassieke striptease
  • Bad in levensgroot champagne glas

Deze act is niet alleen als podiumact te boeken. U kunt er ook voor kiezen om een Champagne hostess te boeken die vanuit het glas uw gasten een drankje inschenkt. Het glas kan bij de entree geplaatst worden voor een verfrissend en spectaculair welkomstdrankje.

Een feestelijke act voor bijvoorbeeld een:

  • Bedrijfsfeest
  • Verjaardag
  • Bruiloft
  • Jubileum
Danseressen in champagneglas
Danseressen in champagneglas

 

Voor meer informatie over mijn Champagne act klik hier.

Het is ook mogelijk om het Champagne glas los te huren, klik hier voor meer informatie.