Optredens van Nederlands bekendste Burlesque Danseres Fay Loren

 

Performance

Champagne act

Boek de meest spectaculaire burlesque act voor elk bedrijfs- of privé-evenement. Deze act schijnt licht op het ochtendritueel van Fay, een bad in een levensgroot champagne glas.

 

Performance

Gentlelady

 

Deze door film noir geïnspireerde act is een mix van cabaret, magie en burlesque. Fay betreedt het podium gekleed in een smoking en hoge hoed. Ze onthult alle lagen van haar betoverende kostuum en danst een verfijnde waaierdans. 

Performance

Waaierdans

 

Vederlicht zwiert Fay Loren met haar waaiers tussen het publiek door het podium op. Tussen het dons van struisvogels verleidt ze de gasten met haar klassieke dans en een knipoog. 

 

Performance

Burlesque danseres show op maat

Organiseert u het feest van de eeuw? Of heeft u een sprankelend idee waar Fay Loren niet mag ontbreken? Kies voor een avondvullende burlesque avond met Fay & friends.

 

Altijd stijlvol: een show van burlesque danseres Fay Loren

Creëer een onvergetelijke avond door een optreden van burlesque danseres Fay Loren! De acts van Fay Loren zijn en blijven altijd stijlvol.
Omdat een broekje en tepelkwastjes niet voor alle evenementen geschikt zijn kan er altijd voor gekozen worden de act ‘meer gekleed’ te houden. Kies of één of meerdere van de bovenstaande burlesque acts voor uw evenement. Fay Loren maakt ook burlesque shows op maat. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.
Als burlesque danseres is Fay geïnspireerd door een lange lijn aan vrouwen die voor kracht en elegantie staan. Burlesque danseressen zijn al honderden jaren te vinden op podia over de wereld. De term burlesque wordt in Engeland al sinds de 17de eeuw gebruikt in de literatuur en als theater term. Het woord Burlesque komt van het Italiaanse woord burla, dat eigenlijk grap betekend. In de begin dagen werd burlesque gekenmerkt door de overdreven karikaturen, parodie en travestieten. Het was in die tijd theater voor het volk.

Moderne burlesque: burlesque danseressen maken een comeback

Burlesque had zijn hoogtepunt in de jaren 1860 tot 1940. De Britse Lydia Thompson introduceerde burlesque in America in 1868, na een zeer succesvolle burlesque, dans en acteer carrière waarbij ze door heel Europa en in Rusland optrad vertrok ze naar Amerika. Waar ze burlesque introduceerde in Amerika. Haar show bevatte humor, parodie, zang, dans en de sterke vrouw stond centraal!

Begin 1900 ontwikkelde burlesque tot de vorm die we nu kennen. Hier kreeg het meer de vorm van een variété show met burlesque danseressen in prachtige kostuums. Deze vorm is nu nog steeds de meest bekende wereldwijd. Hierbij werd komische acts afgewisseld met striptease. Een van de bekendste burlesque dansers uit de geschiedenis is Gypsy Rose Lee.

In de Jaren 90 maakt burlesque een comeback. Deze stroming wordt ook wel neo-burlesque genoemd. De meeste bekende burlesque danseres sindsdien is Dita von Teese. Maar ook met films als de Great Gatsby en series als Peaky Blinders zien we dat de roaring 20ies herleefd worden en is klassiek burlesque levendiger dan ooit.