Fay Loren Burlesque

 

Burlesque optredens van Nederlands bekendste Burlesque artiest Fay Loren

 

Burlesque is een dans waarin het vieren van vrouwelijkheid centraal staat. In de roaring 20’s werd burlesque populair en is nu weer helemaal terug! In haar act’s laat Fay een elegante striptease zien met de nadruk op de tease. Fay’s acts blijven altijd stijlvol en ze ‘stript’ nooit verder dan haar tepelkwastjes en string. Er altijd gekozen worden de act ‘meer gekleed’ te houden.

Fay’s acts zijn zeer geschikt voor bedrijsfeesten, bruiloften, verjaardagen en jubilea. Losse burlesque acts zijn tussen de 5 en 15 minuten. Op een avond kunnen er meerdere acts geboekt worden

Wilt u Fay boeken voor een onvergetelijk feest of event? Bent u opzoek naar een act voor een onvergetelijk feest of een verrassingsact voor een verjaardag, vul dan het contact formulier in op de contact pagina. Fay denkt graag mee over de meeste geschikte acts voor uw feest.

Fay geeft optredens over de hele wereld, van Las Vegas tot Istanbul, en was te onder andere zien in het tv programma SPLNTR!, op het hoofdpodium van de Paradiso en op de cover van Het Parool.

 

Neem nu contact op

 

Full Burlesque Show
Performance Full Show

Burlesque show op maat

Organiseert u het feest van de eeuw? Of heeft u een sprankelend idee waar Fay Loren niet mag ontbreken? Boek Fay met haar (one woman) dinnershow, avond vullende burlesque cabaret met spectaculaire artiesten of een act met showgirls speciaal op maat gemaakt voor uw event. 

Champagne act
Performance Act

Champagne act

 

De champagne act is de meest iconische burlesque show! Met deze luxe act wordt ieder feest gegarandeerd een groot succes. De Champagne act is geschikt voor bedrijfs- of privé-evenementen, en wordt vaak geboekt voor feesten met het thema Great Gatsby or Roaring 20’s.

Voor extra spektakel, boek deze act met 2 of 4 achtergond dansers!

 

Fay Loren Burlesque danseres en haar Champagneglas act
Performance Act

Pop out taart show

 

Een heerlijke verrassingsact! In deze act komt Fay uit een levensgrote taart. Deze act is perfect voor het vieren van bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of bruiloftEr zijn verschillende versies van de taart act te boeken.

Taart act Pop out cake act

 

Fay Loren burlesque dancer dances her gentlelady act
Performance Act

Gentlelady

 

Deze door film noir geïnspireerde act is een mix van cabaret, magie en burlesque. Fay betreedt het podium gekleed in een smoking en hoge hoed. Ze onthult alle lagen van haar betoverende kostuum en danst een verfijnde waaierdans.

Performance Act

Miss Rouge

 

De ultieme Showgirl act! Een mix van de Jessica Rabbit and Marilyn Monroe. Met een adembenemend kostuum, versierd met meer dan 7000 Swarovski kristallen. Fay zingt Why Don’t you do Right en gaat daarna over in een stijlvolle striptease.

Burlesque danseres Fay Loren danst een waaierdans

 

 

Fay Loren zang set
Performance Act

Zangset

 

Reis terug in de tijd naar de klassieke Hollywood nachtclubs van de jaren 40 en 50. Fay zingt de klassieke jazz nummers als Big Spender en Fever, of een repertoire geïnspireerd op Marilyn Monroe.

 

Champagne glas huren

Decor verhuur

Champagneglas huren

 

Het is mogelijk op Fay’s Champagneglas te huren voor bijvoorbeeld een commercial of filmproductie. Het glas is beschikbaar met Fay, maar ook los te huur.

Champagne glas huren

 

 

 

 

Altijd stijlvol: een show van burlesque danseres Fay Loren

Creëer een onvergetelijke avond door een optreden van burlesque danseres Fay Loren door de show te kiezen die het beste bij de sfeer past. De acts van Fay zijn en blijven altijd stijlvol. Omdat een broekje en tepelkwastjes niet voor alle evenementen geschikt zijn kan er altijd voor gekozen worden de act ‘meer gekleed’ te houden. Kies of één of meerdere van de bovenstaande burlesque acts voor uw evenement of maak een burlesque show op maat.

Als burlesque danseres is Fay geïnspireerd door vele krachtige elegante vrouwen die haar voor gingen. Burlesque danseressen zijn al honderden jaren te vinden op podia over de wereld. De term burlesque wordt in Engeland al sinds de 17de eeuw gebruikt in de literatuur en als theater term. Het woord Burlesque komt van het Italiaanse woord burla, dat eigenlijk grap betekent. In de begin dagen werd burlesque gekenmerkt door de overdreven karikaturen, parodie en travestieten. Het was in die tijd theater voor het volk.

Klassieke burlesque danseressen die Fay inspireerden

Belangrijke inspiratie bronnen voor de burlesque acts die Fay samensteld zijn:

  • Lydia Thompson
  • Gypsy Rose Lee
  • Dita von Teese

Burlesque vierde hoogtij in de jaren 1860 tot 1940. De Britse Lydia Thompson introduceert burlesque in America in 1868, na een zeer succesvolle burlesque, dans en acteer carrière waarbij ze door heel Europa en in Rusland optreedt vertrekt ze naar Amerika. Haar show bevat humor, parodie, zang, dans en de sterke vrouw staat centraal. Echt een voorloper was ze dus! Begin 1900 ontwikkelt burlesque tot de vorm die we nu kennen. Hier krijgt het meer de vorm van een variété show met burlesque danseressen in prachtige kostuums. Deze vorm is nu nog steeds de meest bekende wereldwijd. Hierbij worden komische acts afgewisseld met striptease. Een van de bekendste burlesque dansers uit de geschiedenis is Gypsy Rose Lee.

In de Jaren 90 maakt burlesque een comeback. Deze stroming wordt ook wel neo-burlesque genoemd. De meeste bekende burlesque danseres sindsdien is Dita von Teese. Fay wordt ook wel eens de Nederlandse Dita genoemd. En dat is een groot compliment!

Neem nu contact op