Optredens van Nederlands bekendste Burlesque Danseres Fay Loren

Burlesque danseres Fay Loren danst op een besloten evenement

 

Performance

Live Stream

 

Boek nu Fay Loren voor een live stream of digitaal optreden.
Een feestelijk online event is natuurlijk niet compleet zonder entertainment!
Op dit moment is het organiseren van een evenement op lokatie lastig, daarom treed Fay graag digitaal voor u op.

 

Fay Loren Burlesque danseres en haar Champagneglas act
Performance

Champagne act

Boek de meest spectaculaire burlesque danseres act voor elk bedrijfs- of privé-evenement. Deze act onthult het ochtendritueel van Fay, een bad in een levensgroot champagne glas. Nu ook beschikbaar als mini optreden.

 

Performance

Pop out taart show

 

Een heerlijke verrassingsact! In deze act komt Fay uit een levensgrote taart. Deze act is perfect voor het vieren van bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of bruiloft. Er zijn verschillende versies van de taart act te boeken.

Fay Loren burlesque dancer dances her gentlelady act

 

Burlesque danseres Fay Loren danst een waaierdans
Performance

Waaierdans

 

Vederlicht zwiert Fay Loren met haar waaiers tussen het publiek door het podium op. Tussen het dons van struisvogels verleidt ze de gasten met haar klassieke dans en een knipoog. Nu ook beschikbaar als mini optreden. 

 

Fay Loren burlesque dancer dances her gentlelady act
Performance

Gentlelady

 

Deze door film noir geïnspireerde act is een mix van cabaret, magie en burlesque. Fay betreedt het podium gekleed in een smoking en hoge hoed. Ze onthult alle lagen van haar betoverende kostuum en danst een verfijnde waaierdans. 

Fay Loren burlesque dancer dances her gentlelady act

 

Burlesque danseres Fay Loren danst op een show samengesteld naar wens en op maat gemaakt
Performance

Burlesque danseres show op maat

Organiseert u het feest van de eeuw? Of heeft u een sprankelend idee waar Fay Loren niet mag ontbreken? Kies voor een avondvullend burlesque programma met Fay & friends. Of juist voor een mini-act voor een Coronaproof feest.

 

Altijd stijlvol: een show van burlesque danseres Fay Loren

Creëer een onvergetelijke avond door een optreden van burlesque danseres Fay Loren door de show te kiezen die het beste bij de sfeer past. De acts van Fay zijn en blijven altijd stijlvol. Omdat een broekje en tepelkwastjes niet voor alle evenementen geschikt zijn kan er altijd voor gekozen worden de act ‘meer gekleed’ te houden. Kies of één of meerdere van de bovenstaande burlesque acts voor uw evenement of maak een burlesque show op maat.

Als burlesque danseres is Fay geïnspireerd door vele krachtige elegante vrouwen die haar voor gingen. Burlesque danseressen zijn al honderden jaren te vinden op podia over de wereld. De term burlesque wordt in Engeland al sinds de 17de eeuw gebruikt in de literatuur en als theater term. Het woord Burlesque komt van het Italiaanse woord burla, dat eigenlijk grap betekent. In de begin dagen werd burlesque gekenmerkt door de overdreven karikaturen, parodie en travestieten. Het was in die tijd theater voor het volk.

Klassieke burlesque danseressen die Fay inspireerden

Belangrijke inspiratie bronnen voor de burlesque acts die Fay samensteld zijn:

  • Lydia Thompson
  • Gypsy Rose Lee
  • Dita von Teese

Burlesque vierde hoogtij in de jaren 1860 tot 1940. De Britse Lydia Thompson introduceert burlesque in America in 1868, na een zeer succesvolle burlesque, dans en acteer carrière waarbij ze door heel Europa en in Rusland optreedt vertrekt ze naar Amerika. Haar show bevat humor, parodie, zang, dans en de sterke vrouw staat centraal. Echt een voorloper was ze dus! Begin 1900 ontwikkelt burlesque tot de vorm die we nu kennen. Hier krijgt het meer de vorm van een variété show met burlesque danseressen in prachtige kostuums. Deze vorm is nu nog steeds de meest bekende wereldwijd. Hierbij worden komische acts afgewisseld met striptease. Een van de bekendste burlesque dansers uit de geschiedenis is Gypsy Rose Lee.

In de Jaren 90 maakt burlesque een comeback. Deze stroming wordt ook wel neo-burlesque genoemd. De meeste bekende burlesque danseres sindsdien is Dita von Teese. Fay wordt ook wel eens de Nederlandse Dita genoemd. En dat is een groot compliment!