Blog

Zo pak je uit op je besloten feest in corona-tijd

30 juni 2020

Goed nieuws! Vanaf 1 juli mogen we volop feesten met een ongelimiteerd aantal mensen. Toch moeten we voorzichtig blijven. Daarom heb ik mijn acts afgestemd zodat ze overal passen, op kleine feestjes en grote evenementen.

Feesten in Corona-tijd

De nieuwe norm van feesten in kleinere gezelschappen vraagt om vernieuwende vormen van entertainment. Van de woonkamer tot op een tuinfeest. Als soloartiest kan ik mijn acts makkelijk aanpassen aan de veiligheidsmaatregelen. Met mijn mini-burlesque acts kan je zo een intiem feest groots maken.

Net zoals vroeger

Het is bijna ironisch hoe burlesque groot werd ten tijden van de crisis in de jaren 20, mede door de restricties op alcohol in de VS. Ook toen werden er veel besloten feesten gehouden ondergronds en tijdens uitgebreide diners genoten intieme gezelschappen van stijlvolle dans- en cabaretshows. Mijn Gentlelady act is een homage naar deze tijd in een moderne jas, een mix van cabaret en een klassieke verendans. Ook is het een knipoog naar mijn eigen ondernemerschap. Ik doe namelijk alles zelf, van mijn kostuum ontwerp tot choreografie. De Marilyn zangact is een andere populaire thuisact. Na vele aanvragen, omdat de gelijkenissen tussen Miss Monroe en mij treffend schijnen te zijn, stelde ik een repertoire act samen. Hiermee ben ik een graag geziene gast op extravagante verjaardagspartijen.

Champagnebad in de achtertuin

Terwijl het leven buitenshuis weer op gang komt, blijven evenementen nog tot juli kleinschalig en intiem. Vóór COVID-19 kwam het wel eens voor dat ik voor een gezelschap van dertig man optrad. Met mijn champagne glas act is zo’n avond al snel onvergetelijk. Het leuke van dit soort optredens is dat ik vaak een verassing ben voor de gasten, dat maakt het extra speciaal. Ik werk met één assistent die mij helpt met het vervoeren en opbouwen van decor. Daarnaast maak ik gebruik van een eigen geluidssysteem. Helemaal Coronaproof dus.

 

Foto door Isabelle hattink

Burlesque danseres Fay Loren optreden
Burlesque danseres Fay Loren optreden
Fay Loren als Marilyn Monroe