Blog

Hoe ik mijn eigen taart ontwierp voor mijn nieuwe danseres uit taart act

17 september 2020

Altijd al benieuwd naar de beroemde danseres uit taart act? Ik heb een unieke versie van de feestelijke show ontwikkelt. In deze post lees je over hoe de verrassingsact al decennia wordt opgetreden op decadente feesten over de hele wereld en nu ook door mij!

Geschiedenis van de Taart act 

De taart act bestaat al honderden jaren, maar hoe is het nou begonnen? 

Voor zover bekend vond een van de eerste versies van de danseres uit taart act al plaats rond 1800. Maar de act werd pas echt bekend in 1885 toen de rijke architect Stanford White een feest gaf voor de New Yorkse elite. Hij was min of meer de Great Gatsby uit die tijd met zijn decadente feesten en levensstijl. Tijdens een van zijn feesten kwam de schaarsgeklede glamour girl Susie Johnson uit een taart gesprongen. Dit spektakel haalden zelfs de kranten en de taart act werdt in één klap wereldberoemd!

In 1927 had de Moulin Rouge in Parijs een grote openings show waarbij tientallen prachtige danseressen uit een gigantische taart kwamen. Compleet met echt glazuur en room!

De act taart act werdt mega populair in de jaren 50 van de vorige eeuw. De act werd opgevoerd door verschillende showgirls en was in vele films te zien. Zo ook in de film met Marilyn Monroe “Some Like It Hot” Alleen was het niet Marilyn zelf die uit te cake sprong!

Fay’s taart act

Ik liep al jaren rond met het idee om mijn eigen taart show te maken. Door de Corona Crisis vond ik eindelijk de tijd om mijn eigen spectaculaire versie van de act te ontwikkelen. 

Ik heb de basis van de taart laten maken door een bevriende meubelmaker en daarna zelf de taart geschilderd en gedecoreerd. Voor de decoratie technieken heb ik hulp gehad van de decor afdeling van De Nationale Opera

Taart Fay Loren Taart decoratie

Boek de danseres uit taart act voor uw feest 

Wil je ook genieten van een van de meest feestelijke acts!
Boek dan deze heerlijke verrassingsact voor uw feest of evenement.
Perfect voor het vieren van bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of bruiloft.
Daarnaast is hij ook geschikt voor intieme soirées en volledig Coronaproof.

Er zijn verschillende versies van de taart act te boeken. Zo is de act altijd in te zetten voor ieder publiek!

  • Marilyn Monroe In deze act komt Fay in een prachtige Marilyn jurk uit de taart en zingt verschillende nummers, zoals Happy Birthday. (geen striptease, Fay eindigt in een Marilyn jurk)
  • Burlesque Een elegante burlesque act waarbij Fay uit de taart komt en een prachtige waaierdans doet. (stijlvolle striptease waarbij broekje en BH’tje aanblijven)
  • Custom Fay ontwikkeld graag een act die perfect aansluit bij uw feest. Met bijvoorbeeld muziek naar uw wens, kostuum in de kleuren van het thema, in combinatie met een burlesque act of met meerdere danseressen. We denken graag mee!

Klik hier om deze heerlijke act te boeken.

danseres uit taart Fay Loren
pop out cake show danseres uit taart